Home / A-svensk / Tank och Cistern

Tank och Cistern

Incendium erbjuder ett flertal olika varianter av tankskydd. Man kan välja bland över topp-påföring, botteninföring samt botteninföring med slangmagasin.
Tankar med flytande tak skyddas normalt sätt med över-topp-påföring. På dessa tankar riktas det primära skyddet mot det flytande takets tätning och tankens innerväggar.
Incendiums Tank Foam Generator TFG finns i flera utföranden. Alla har fördelen med att test och kontroll av skumgeneratorn kan utföras på ett enkelt sätt.
Vid botteninföring förs expanderat skum in i tanken efter att det passerat ett sprängbleck. Sprängbleckets egenskaper är att de tål ett högt tryck från tanken medans det öppnar på ett betydligt lägre tryck från skumsläcksystemet.
Sprängbleck används även vid botteninföring med slangmagasin där skummet drar med sig en slang in i tanken och upp till ytan. Denna metod används när produkten i tanken har egenskaper som bryter ned skumvätskan till exempel alkoholer.
Kylning av cisternmantlar och tak kan göras med ett fast sprinklersystem eller från kanoner. Vi kan rekommendera kylvattenkapaciteter samt erbjuda lämpliga spraydysor. Väljer man att kyla med vattenkanon finns möjlighet att använda oscillerande, elektriska eller mauella kanoner.